Wednesday, September 30, 2009

Kuidas me ressurssi ei raisanud

Päev algas erinevalt eilsest ilma soomlase juutuubi Barbie Girlita, aga see eest nagu eilegi heeringa ja pudruga. Täiesti harjumatul kombel polegi me täna ressurssi raiskavalt kuuekesi Mihkli ülekandebussi ekspluateerinud ega poolsokke intervjueerimas käinud. Tänane päev on olnud lihtsalt all work and almost no play.

Pärast väikest uinakut diivanil, millel on ennast välja maganud ka Tarmo Pihlap, otsustasime Markoga minna hotelli, kus internet ei tähenda üht laest alla rippuvat kaablit. Et oma esmaspäevane ökomökunduse nime kandev saade ära planeerida, meenutasime hea sõnaga möödundaastast tsükliõpet ja joonistasime üles workflow. Tervitused Hallikile – võib olla, et meie tööplaan tõepoolest aitab meil seda info- ja ressursihulka ning ajanatukest planeerida.



Seejärel arutasime, kuidas eilne saunaskäik brändile mõjus ning otsustasime teha proovimekkimise, et teada saada tavalise ja saunas soojendatud brändi maitseomaduste vahe. Marko proovis, kuidas brändi vaiba peale aetuna maitseb (ja haiseb). Pole viga. Alkohol on alkohol on alkohol.


Peegel-dume:

Hommikune meeskonnatöö arutlus toimus hommikusöögilauas. Otsustasime, et Hedli ja Sirje lähevad turule voxpopitama. Mart teeb samal ajal ära vaheklipid ja loeb sisse. Ja kuna Hedli oli eelmisel päeval intervjuud ära monteerinud jäi üle vaid asi kokku panna.

Kui materjal kokku sai ja viis minutit enne kell 11 saateks vormuma hakkas, tekkis arutelu, kas saade peaks keskenduma moosivõistlusele, mis oli saate peateema või peaks esimesena saates kõlama tüdrukute tehtud vox pop küsimusega, kas inimesed käivad seenel-marjul ja mida nad saadustega peale hakkavad.

Sirje leidis, et vox pop peaks tulema kohe pärast sissejuhatust. Mina leidsin vastupidist. Tekitasime tudengitoimetusega arutelu. Tulemus: vox pop läheb lõppu. Just siis, kui olime lõpetanud rõõmustamise oma aruteluga saavutatud otsuse üle, tuli teisest toast Marta-Jaak ja ütles, et vox pop läheb sissejuhatuse järele. Sirje rõõmustas. Aamen.

Teel restoran-baar-sööklasse sai meeskondlikult läbi arutatud tänane tööplaan. Mina Markoga tegeleme oma ökomökunduse saatega ning teised teevad järgmise kahe päeva Fookusi. Selleks, et all work no play meid kõiki dullideks raadiohuntideks ei muudaks, otsustasime, et kella kaheksaks lõpetame töö ja sõidame Tartusse. Töö lõpetamise juurde käis klausel, et homne saade peab valmis olema, et hommikul päris kell kuus higistama ei peaks hakkama.

Mõledud. Mõeldud. Tehtud.

No comments:

Post a Comment